Chleb Indyjski

Chleb Indyjski to unikatowe pieczywo, które swoją nazwę zawdzięcza miejscu pochodzenia zawartych w nim składników. To wyjątkowo aromatyczne pieczywo o doskonałych walorach smakowych, uzyskanych dzięki dodaniu wielu ziaren, takich jak w ziarna słonecznika, siemienia lnianego, lnu złocistego, sezamu białego i czarnego oraz kaszy jaglanej.

Pyszny Chleb Indyjski charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego (6,9g/100g), białek, węglowodanów, tłuszczów oraz witamin i minerałów. Jest także źródłem magnezu, miedzi oraz kwasu foliowego. Kolejnym atutem pieczywa jest niska zawartość cukrów 4,3g/100g.

Poznaj wartości odżywcze znajdujące się w 100 g mieszanki chleba:

  • wartość energetyczna [kJ/kcal]: 1754/421
  • tłuszcz [g]: 21,8 / w tym kwasy nasycone [g]: 2,7
  • węglowodany [g]:  32,3 / w tym cukry [g]: 9,9
  • błonnik [g]: 15,6
  • białko [g]: 16,1
  • sól [g]: 3,5

Chleb Indyjski  zachowuje świeżość przez długi czas, dzięki czemu dłużej możemy cieszyć się jego doskonałym smakiem. Polecamy go wszystkim amatorom zdrowego pieczywa.

8545_499x703_plakat_CHLEB_INDYJSKI